Als je een nieuwe beamer gaat kopen dan zijn een aantal aspecten belangrijk om op te letten. Een daarvan is de lichtsterkte. Naast de lichtsterkte is kwaliteit van de kleuren en het aantal pixels zeer belangrijk voor de scherpte van het beeld. Het contrast geeft aan in hoeverre de veel op elkaar lijkende kleuren van elkaar te onderscheiden zijn. Dit wordt berekend op een schaal, bijvoorbeeld 600:1. Hierbij kunt U aannemen hoe hoger de resolutie des te beter de kwaliteit.

Geluidloze beamers?

Een klein nadeel is dat een beamer vaak geluid produceert. De ventilatoren binnen in de beamer zijn hier verantwoordelijk voor. Deze ventilatoren zorgen voor de koeling van de lampen die het licht van de beamer produceren. De koeling gebeurt binnenin door een ventilator in de projector. Ons advies is om een beamer te kopen die maximaal 25 DB geluid produceert om irritatie te voorkomen. Dit blijft natuurlijk wel U eigen keuze, het is afhankelijk waarvoor U de beamer nodig heeft.

De beste klasse?

Bent U op zoek naar de beste klasse qua beamers, kijk dan gerust eens op beamerwebwinkel.com. Op deze webshop vindt U vele soorten beamers van verschillende gerenommeerde merken. Neem vandaag nog een kijkje op de site een laat U verrassen door het uitgebreide aanbod.