Als een nagelstyliste voor meer dan 12 jaar, hoorde ik steeds een aantal vragen over gel nagellak van klanten. Vandaag zal ik uitleggen wat gel polish manicure is en hoe je een gellak behandeling thuis kunt doen.

 

Wat is gel nagellak manicure?

 

Gel nagellak producten zoals Pink Gellac zijn nieuwe producten die gekleurde gel gebruiken om op je nagels aan te brengen in plaats van gewone nagellak. Gellak voelt een beetje dikker aan dan gewone lak het vereist extra tijd en werk om aan te brengen.

 

Voordelen van gel nagellak

 

Gellak wordt sneller gedroogd, binnen 60 seconden onder eenLed of UV lamp. Je nagels worden daardoor glanzender en sterker. Je kunt je voorstellen dat het aanbrengen van dit soort lak 45 minuten kan duren. Het blijft ook langer zitten, 10 tot 14 dagen of langer.

 

Hoe je het thuis kan aanbrengen

 

Als je van plan bent om gel nagellak zelf thuis aan te brengen, zullen we de geheimen delen om jou te helpen om het goed te doen.

 

Allereerst raden we je aan om een degelijke starterset te kopen. In de meeste gevallen hangt de prijs af van het merk gel polish en kwaliteit van het product. We raden Pink Gellac aan voor thuisgebruik, omdat deze lakken beter zijn en gemakkelijker aan te brengen zijn.

 

Stap 1: Voorbereiding nagel oppervlak

 

  1. Zoals elke gewone manicure, afhankelijk van je nagels en conditie raden we je aan je nagels te vijlen, gelijkmatig te vormen en de nagelriemen terug te duwen.
  2. Gebruik dan de ruwere kant van de vijl om de toppen van je nagels op te ruwen. Deze tip is de plaats waar je nagels voortdurend in contact komen met alles wat je aanraakt, dus het opruwen van je nagels is de eerste stap om te voorkomen dat de nagellak chipt.
  3. Was je handen goed, vooral rond de nagelriem. Als je zeep gebruikt, zorg er dan voor dat je alle zeep hebt verwijderd.
  4. Reinig je nagels opnieuw met een papieren handdoek (gebruik hier geen katoen). Zorg ervoor dat je nagels volledig droog en vochtvrij zijn. U kunt in deze stap een föhn gebruiken om het extra droog te maken.

 

Stap 2: polijsten

1. Druk tijdens het polijsten zo hard mogelijk op het polijstblok om ervoor te zorgen dat het mooi glad wordt. 

 

2. Bedek altijd de punt van je nagels en randjes met de base coat zodat de lak beter hecht.

 

3. Breng dunne lagen aan dit werkt beter en maakt de nagels mooi.

 

4. Na het aanbrengen van de grondlaag kan je de nagels nagels drogen onder de lamp.

 

5. Nu kan je beginnen om 1 laag met kleur op je nagel aan te brengen. Als je dit hebt aan gedaan kan je ook weer je nagels drogen onder de UV lamp. Gebruik altijd een professionele UV gel lamp van Pink Gellac dan krijg je het zelfde resultaat als in de salon.

 

7. Herhaal stap 5 tot de tweede laag is aan gebracht, dit zal voldoende zijn voor een goed resultaat. Laat je hand even rusten tussen twee lagen.

 

8. Zorg ervoor dat de topcoat volledig over de hele nagels is aan gebracht. Als je extra bescherming wilt, zijn twee dunne lagen topcoat voldoende.

 

Dat is alles wat we vandaag delen. Veel succes met je doe-het-zelf gel nagellak manicure en zie je in de volgende artikelen!

 

Lees meer artikelen over nagellak remover en gel nagellak op deze Blog