Het beste aanbod van Nederland

Waarom investeren in dakisolatie de moeite waard is

Nu de herfst volop aan de gang is en de winter binnenkort aanbreekt, zul je wellicht merken dat de temperatuur binnenshuis flink aan het dalen is. Maar naast deze temperatuurdaling kun je onder andere ook last krijgen van een vochtig dak, met schimmelgroei als gevolg! Met dakisolatie kun je deze ongewenste schimmelgroei voorkomen en de temperatuur binnenshuis beter op peil houden zonder daarvoor flink te hoeven stoken.
 

Met dakisolatie kun je de stookkosten flink reduceren

 
Een bijkomend voordeel van een geïsoleerd dak, is dus dat je niet alleen een aangenamere binnentemperatuur hebt en de kans op schimmelgroei bij het dak minimaal is, maar ook flink op de stookkosten kunt besparen. Via een ongeïsoleerd dak gaat namelijk erg veel warmte verloren. Dat komt omdat de warmte enerzijds naar boven opstijgt en anderzijds snel het huis kan verlaten wanneer het dak niet van dakisolatie is voorzien. Kortom, een geïsoleerd dak voorkomt dat warmte je huis weer snel kan verlaten en zorgt er daardoor voor dat de stookkosten flink kunnen dalen.
 

Hoe wordt dakisolatie aangebracht?

 
Voor het isoleren van het dak is geen standaard methode voorhanden. Om te beginnen zal de isolatieklus per type dak verschillen. Zo vraagt een plat dak om een andere aanpak dan een schuin dak. Bovendien speelt ook het gebruik van de zolder een belangrijke rol. Wanneer de zolder namelijk enkel gebruikt wordt om spullen in op te slaan en je er daarnaast vrijwel nooit bent, dan kun je er ook voor kiezen om de zoldervloer te isoleren in plaats van het dak. Op die manier hoef je een minder groot woonoppervlak te verwarmen, wat zich terugbetaald in lagere stookkosten.
 
Maar los van de methode waarop het dak wordt geïsoleerd, zijn er ook allerlei verschillende soorten isolatiematerialen. Zo kun je bijvoorbeeld werken met glaswol of met isolatieplaten die kant en klaar op maat kunnen worden afgeleverd en erg gemakkelijk te monteren zijn.
 
Samengevat heb je een bepaalde mate een kennis nodig om te kunnen bepalen hoe je dak geïsoleerd dient te worden en met welk materiaal dat dan zou moeten gebeuren. Dakisolatie plaatsen kun je in de regel daarom beter overlaten aan een specialist.
 

De voordelen van een isolatiespecialist

 
Een specialist kan je in de eerste plaats adviseren over hoe je dak geïsoleerd dient te worden en daarnaast de juiste keuze maken voor wat betreft het isolatiemateriaal waarmee je dak geïsoleerd gaat worden. Maar los hiervan heeft een isolatiespecialist vaak ook al veel ervaring opgedaan in het isoleren van daken en zal hij daardoor het isolatiemateriaal ook foutloos kunnen plaatsen, wat belangrijk is om maximaal rendement te behalen uit dakisolatie.