De wereld van online marketing is zeer complex, er zijn verschillende codes en formules waar mee rekening gehouden moet worden. Dit kan ervoor zorgen dat u en uw website beter te vinden zijn op het internet. Maar online marketing is nog veel meer, al de reclames op het internet is een vorm van online marketing. Op het moment dat u cookies appreteert op een bepaalde website, zal uw data worden opgeslagen worden. Vervolgens zijn de producten waar u naar heeft gekeken dan bekend en zullen deze u volgen op allerlei andere websites als banners aan de zijkant. Zo wordt het voor internet marketeers gemakkelijk om data te gebruiken om u precies iets aan te bieden waar u naar zoekt.

Maar online marketing is ook het beheer van adwords. Tijdens adwords beheer worden er een aantal zoekwoorden bijgehouden die veel gebruikt worden. U kunt deze dan gebruiken voor onlinecampagne. Deze zorgen ervoor dat u beter gevonden wordt in google, want adwords is een onderdeel van de zoekmachine van google. De adverteerder plaatst dan een advertentie op Google, en als hier dan vervolgens op geklikt wordt moet de adverteerder een afgesproken bedrag aan Google betalen.

Ook kan door SEO, search engine optimization, uw bedrijf en website beter gevonden worden op Google. Dit kan een bedrijf verkrijgen door vermeldingen op websites, door een algoritme komt kan uw website een hoge positie op google krijgen, dit is dan wel onder de advertenties. U krijgt een toppositie Google dus niet vanzelf, de populariteit van uw bedrijf is belangrijk om hoger te komen. Maar er zijn hier ook andere manieren voor, dan wordt de klant geholpen door een bedrijf die dan zijn kennis gebruikt en zo inspeelt op het algoritme, waardoor uw bedrijf kan stijgen in de Google ranking, als dit is gelukt, is uw bedrijf beter vindbaar en daardoor makkelijker bereikbaar voor klanten.