Op Huisportaal.nl kunt u allesomvattende informatie vinden over het tijdelijk verhuren van uw woning; een huis of een appartement, aan expats. Daarbij wordt ingegaan op een aantal zaken die mogelijk voor u van belang zijn, waaronder de wet en regelgeving, financiële en fiscale gevolgen, en een aantal tips hoe succesvol te verhuren. Het is heel simpel om je appartement of huis verhuren aan expats, wij bieden u alle ondersteuning. Uw huis wordt doorgeplaatst naar verschillende andere huizensites zoals Funda, Huislijn, Pararius en KijkMijnHuis. Wij zorgen er voor dat uw huis perfect gevonden wordt en u regelt zelf de rest! Doorgaans is verhuur aan expats van tijdelijke aard, door middel van een contract voor bepaalde termijn. Voor een expat geen probleem, het verblijf is immers tijdelijk. Daarnaast heeft de eigenaar het voordeel dat de woning aan het eind van de termijn weer beschikbaar komt voor eigen gebruik, verkoop of een nieuwe verhuurperiode.

Makelaarscourtage

Wanneer u zelf je huis verkoopt, betaalt u geen makelaarscourtage. Een makelaar rekent ongeveer 1,6% courtage. Stel dat de vraagprijs van je huis € 250.000,- is, dan levert dit je dus al snel € 4000,- op!

Huis ook op Funda

Het betreft een uitgebreide Funda.nl vermelding met alle kenmerken, kaart, volledige beschijving en tot 30 foto's. Uw woning wordt op Funda geplaatst totdat de woning verkocht is en zonder bijkomende kosten. Indien gewenst kunt u kiezen voor een pakket met Funda vermelding. Uw huis wordt dan ook op Funda geplaatst. Hiermee is uw huis perfect vindbaar voor potentiële kopers uit binnen- en buitenland! Over het algemeen zijn expats hoog opgeleid en genieten ze een stabiel inkomen. Voor een verhuurder biedt het verhuren aan expats hierdoor meer geruststelling.Huisportaal.nl is een onafhankelijke website die gericht is op mensen die zelf een huis willen verkopen zonder traditionele makelaar. Een vermelding op Funda is alleen beschikbaar voor koopwoningen in Nederland; zowel nieuwbouw als bestaande bouw en recreatiewoningen.