Nu de winter weer voor de deur staat wordt het steeds kouder. Door de kou buiten is het mogelijk dat het huis ook kouder wordt doordat er een raam open staat. Daarom kiezen mensen vaak om een hun zomerdeken te veranderen in een winterdeken. Dit kan eenvoudig gedaan worden, door gewoon extra dekens te gebruiken, zodat de lakens dikker worden en zo ook warmer. Maar doordat het nu zo lekker warm is onder de dekens, wordt het uit bed komen steeds lastiger omdat de kamer koud is. Dit resulteert vaak in haasten. Door het haasten kan een persoon het wel warm krijgen maar dit is geen lekkere manier om de ochtend mee te beginnen.

Daarom is het extra belangrijk dat u ook in de winter de juiste hoeveelheid nachtrust krijgt en dat goed uitgerust bent. Een goede deken en warmte zijn niet de enige factoren voor een goede nachtrust. Zo is het bed ook uiterst belangrijk. Een goed bed is voor ieder persoon anders, de een ligt graag op een heel zacht bed en de ander heeft een voorkeur voor een stevig bed. Daarom is een matras kopen niet vaak zo simpel als het lijkt. Zo komt er veel bij kijken en is het raadzaam om u goed in te lezen of te laten adviseren over matrassen.

Het formaat van een matras kan ook belangrijk zijn in uw keuze voor een aankoop van een matras. Zo zijn er verschillende maten matrassen voor verschillende maten bedden. Een klein matras van 120×200 is voldoende voor 1 persoon. Voor twee personen is een dergelijk matras veels te krap, daarom is een matras voor 2 personen vaak 140×200 of 160×200, waar de 140×200 kan worden gezien als een twijfelaar. Een twijfelaar is een bedmaat waarbij het met 2 personen nog redelijk krab kan liggen maar waar 1 persoon heel comfortabel en ruim kan liggen.