Voor de meeste boeren is er geen verschil tussen hun privéleven en hun werk. Ze zijn dag en nacht met hun bedrijf bezig, omdat ze zo gepassioneerd zijn. Voor vele boeren is hun bedrijf al generaties in de familie en dit zorgt ervoor dat de huidige boer zijn boerderij goed wil achterlaten voor toekomstige generaties. Veel boeren gaan nooit op vakantie, omdat daar gewoon geen tijd voor is, want je kunt je dieren en je gewassen niet twee weken onbeheerd achterlaten. Boeren steken zoveel tijd in hun bedrijf, maar toch blijven er stapels werk liggen waar ze niet aan toekomen of waar ze simpelweg geen zin in hebben.

 

Administratie en ander papierwerk zijn voorbeelden van werkzaamheden die boeren liever laten liggen. Papierwerk is helaas verplicht vaak, dus iemand zal het moeten doen. De partner van de boer neemt dit in veel gevallen op, maar het kan ook uitbesteed worden aan mensen die daar gespecialiseerd in zijn. Het is heel belangrijk dat dit wel goed gebeurt, want onder papierwerk vallen ook vergunningen en als deze niet goed of helemaal niet aangevraagd worden, dan kan dit hoge boetes opleveren.

 

Ook op basis van de stalinrichting kan werk uitbesteed worden. Een goede stalinrichting is eigenlijk onmisbaar in een boerenbedrijf. Je houdt als boer van je dieren en je wil het beste voor hen regelen. Dit is indirect ook goed voor hunzelf, omdat ze op deze manier bijvoorbeeld gelukkigere koeien en daardoor beter en meer melk hebben. Veel boeren weten niet precies wat nou het best werkt voor hun bedrijf. Een organisatie die daarmee kan helpen is Wijsman handel en advies. Wijsman is al jaren gespecialiseerd op dit vakgebied en kan voor elk boerenbedrijf advies geven over hoe de stal inrichting het beste gerealiseerd kan worden. Heel belangrijk als je als boer vooruit wil met je bedrijf.