Het beste aanbod van Nederland

Schakel of automaat

De keuze in transmissies voor auto’s is simpel, er kan gekozen voor een schakelbak en voor een automaat. Bij een schakelbak dient u zelf te schakelen en bij een automaat gaat dit automatisch. Beide manieren van rijden hebben beide zijn voor en nadelen. Zo hoeft er bij een automaat niet geschakeld te worden waardoor er meer concentratie voor de situatie op de weg is. Bij schakelen kun je de auto net een extra boost geven om vooruit te komen. Ook heeft het hebben van een automaat meer voordelen in de zin van zuinig rijden. Vroeger stonden automaten bekend als benzineslurpers, maar door de moderne technieken rijden automaten steeds zuiniger en kan het zelfs gezegd worden dat deze automaten zuiniger zijn dan schakelbakken.

Het gemak van de automaat vindt de één heerlijk maar de ander rijdt veel liever in een schakelbak. Dit kan zijn omdat zij dit fijner vinden of dat zij zich anders kunnen gaan vervelen. Dan wordt auto rijden alleen gas geven en remmen. Daarom is een schakel auto zeer geliefd in Europa, ook omdat je zo meer controle hebt in bergachtige gebieden, zo kan er extra power worden gegeven tijdens het oprijden van een berg.

Een automaat en schakelauto hebben dus beide hun voor en tegenstanders. De rijbewijzen zijn ook anders, een persoon met een schakel rijbewijs mag ook in een automaat rijden maar andersom geldt dit niet. Daarom is een schakelrijbewijs meer waard, omdat je zo de vrijheid hebt om alle personenauto’s te rijden en word je niet beperkt tot alleen de automaat auto’s. Het achteruitrijden is ook anders, bij schakelen gebruik de koppeling en de automaat gaat al rijden uit zichzelf. Voor beide transmissies is een achteruitrijcamera wel een nuttig hulpmiddel. Voor hulp bij parkeren is het een goede uitvinding. Ook heeft u nog geen achteruitrijcamera dan kan deze gemakkelijk gemonteerd worden, deze kan dan ook draadloos worden aangesloten. Een achteruitrijcamera draadloos werkt op een signaal die de camera naar de monitor verstuurd.