Dynamische prijzen op Amazon.com

Het wereldwijde succes van Amazon met bijna 80 miljoen bezoekers per maand en een jaaromzet van 136 miljard dollar in 2016 verleidt internet ondernemers van over de hele wereld om hun geluk op dit verkoopplatform te beproeven. Deze zakelijke verkopers op Amazon vechten onderling een hevige strijd uit om de gunst van de consument. De prijs is daarbij een belangrijk wapen. Want de verkoopprijs is bij Amazon.com een belangrijke factor bij het ranken van aanbieders van een product. Gewoonlijk geldt dat een hogere ranking op de aanbiederslijst garant staat voor meer verkopen. Daarom houden zakelijke verkopers op Amazon.com de prijzen van concurrenten angstvallig in de gaten om te voorkomen dat een plotseling prijswijziging van een concurrent omzet afsnoept. Elke prijswijziging van een concurrent vraagt om een onmiddellijke reactie. Door de hevige concurrentie op Amazon zijn de prijzen op dit platform heel dynamisch. Deze dynamische prijzen op Amazon.com vragen veel aandacht.

 

Kortstondig plezier van dynamische prijzen op Amazon.com

In de strijd om tijdelijk concurrentievoordeel wijzigen de prijzen in hoog tempo. Soms wel meerdere keren per dag. De frequentie van prijswijzigingen op Amazon.com is voor een gewone internet ondernemer niet handmatig bij te houden. Er wordt dan ook naarstig gezocht naar methoden om op een geautomatiseerde manier prijzen op Amazon.com te scannen en te muteren. De oplossing hiervoor is het toepassen op Amazon.com van repricer software. Met deze repricer software kunnen meermalen per dag de prijzen van concurrenten worden vergeleken. Zodra een prijswijziging wordt geconstateerd, wordt direct een nieuwe prijs voor het eigen product berekend door de repricer software. Het op geautomatiseerde manier prijzen op Amazon.com aanpassen, leidt er toe dat het concurrentievoordeel van aanbieders die gebruik maken van het wapen van de dynamische prijzen op Amazon.com geleidelijk aan minder wordt. Immers, hoe sneller de reactie op een prijswijziging wordt doorgevoerd, hoe kortstondiger het plezier dat de initiator van de prijswijziging eraan beleefd.

 

Foutloos en snel op geautomatiseerde wijze prijzen muteren op Amazon.com

Op Amazon.com is repricer software een effectief middel gebleken om dynamische prijzen te counteren. Het kenmerk van goede repricer software is dat bij het berekenen van nieuwe prijzen gebruik wordt gemaakt van een combinatie van zowel flexibel in te voeren bedrijfsspecifieke regels als van de productprijzen van concurrenten. Op basis van deze factoren, gecombineerd in een slim algoritme kunnen keer op keer, foutloos en snel de productprijzen worden herberekend.

Lees meer over repricing op Amazon op www.vleks.com.