Het beste aanbod van Nederland

Psychotherapie / gedragstherapie Holten

In enkele gesprekken bespreken wij met u de aanmeldingsklachten. Samen met u wordt dan een eventueel behandelplan opgesteld voor verdere therapie. We bekijken dan welke methode van behandelen het best bij u en uw problemen past.

Mogelijkheden zijn o.a.:
• Klachtgerichte kortdurende (cognitieve) gedragstherapie
• Partnerrelatietherapie
• Oudertherapie
• Gezinstherapie

We onderschrijven de beroepscode voor psychotherapeuten zoals die is vastgelegd in de code van de Nederlandse Vereniging voor Psychotherapie.Zie de website van de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde PsychotherapeutenNVVP.

Cognitieve gedragstherapie
Wat zijn emotionele problemen?
Somberheid, angst en geïrriteerdheid zijn gezonde emoties die ieder mens kent. Zulke emoties maken duidelijk dat dingen in ons leven niet goed gaan en dat we daar iets aan moeten doen. Wanneer zulke emoties echter te vaak voorkomen in situaties waar ze eigenlijk niet passen, of wanneer ze te lang duren of te intens zijn gezien de omstandigheden, is er sprake van emotionele problemen.

Wat kun je doen wanneer je emotionele problemen hebt?
Veel mensen lossen hun emotionele problemen op door iets in hun leven te veranderen. Ze gaan een andere baan zoeken of een opleiding volgen. Of ze besluiten om minder te drinken of vaker uit te gaan. Ook een goed gesprek met vrienden of familie kan dikwijls behulpzaam zijn om emotionele problemen op te lossen.
Soms wordt iemand echter zozeer door zijn emotionele problemen gegrepen dat professionele hulp is geboden. Het is niet altijd gemakkelijk om uit te maken welke hulp voor iemand het meest geschikt is. Heel globaal bestaat de professionele hulp bij emotionele problemen uit ‘pillen of praten’. Of uit een combinatie. ‘Pillen’ kunnen worden voorgeschreven door een huisarts of een psychiater. ‘Praten’ gebeurt meestal bij een psychotherapeut en soms ook bij een psychiater.

Psychotherapiepraktijk, psychotherapie, relatietherapie, cognitieve gedragstherapie

Auteur: Psychotherapiepraktijk Jet van Santen, IP adres: 213.93.27.244, Website: http://www.psychotherapiepraktijk-jetvansanten.nl/werkwijze-cognitieve-gedragstherapie.php

Expatoftheyearaward.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.

Ga voor psychotherapie Den Bosch naar de website van Deanneke Steenbeek