Het beste aanbod van Nederland

Polycarbonaat een sterk materiaal!

Polycarbonaat platen

Polycarbonaat is erg sterk materiaal. Platen van polycarbonaat zijn uitstekend bestand tegen breuk en vandalisme; zeker op locaties waar een doorzichtig materiaal absoluut noodzakelijk. Omdat polycarbonaat ook nog eens tegen een stootje kan is dit een ideaal materiaal waar gewoon glas vaak onbruikbaar is. Een ander belangrijke eigenschap van polycarbonaat is dat het materiaal onbrandbaar is. Dat vergroot de inzetbaarheid van het materiaal op plaatsen die vandalisme-gevoelig zijn.

Polycarbonaat is veel lichter dan glas en kan dus dienst doen op plaatsen waar het gewicht een belangrijke factor is. Polycarbonaat zal niet breken tijdens het transport, tijdens het monteren, tijdens een fikse hagelbui of een vallende takken uit de boom. De polycarbonaat platen zijn UV-werend en houden de meeste zonnestralen tegen. De warmte zal door de platen zelf worden gereguleerd. 

Natuurlijk kunt u zelf de platen van polycarbonaat reinigen met een sopje van water en een mild reinigingsmiddel. Gebruik eventueel de zachtste straal van de hogedrukreiniger. Bleekwater, bijtende producten en schuurmiddelen kunt u beter niet gebruiken om blijvende schade aan de platen te voorkomen.

Twee maal per jaar onderhouden.

Groene aanslag op de polycarbonaat platen kunt u voorkomen door uw platen van polycarbonaat tweemaal per jaar te onderhouden. U kunt de platen zelf reinigen met een zachte spons of bezem. Na het reinigen kunt u de platen met de tuinslang of hogedrukreiniger op kraansnelheid afspoelen. De platen kunt u het beste zelf laten opdrogen.

De perfecte weersomstandigheden om uw platen te onderhouden zijn dagen met af en toe wat regen en waarbij er geen direct zonlicht staat op de platen. Doorgaans is het het beste om deze klus te doen in de lente, herfst of zomer. De winter is hier minder geschikt voor.

Bij hevige sneeuwval is het raadzaam om uw platen vrij van sneeuw te houden. Losse sneeuw geeft zoals u weet een enorm gewicht. U kunt de sneeuw eventueel verwijderen met een gewone stripper.

Meer advies vind u op onze website.