Een trampoline is een buitenspeeltoestel dat uit veel onderdelen bestaat. Vooral bestaat een trampoline uit veren. Hier zitten er bij de meeste trampolines wel meer dan 50 tot 100 van in. Een trampoline bestaat uit nog een aantal onderdelen die essentieel zijn voor de functionaliteit en veiligheid van de trampoline. In dit artikel zullen de onderdelen worden toegelicht en zal er beschreven worden waarvoor de onderdelen dienen. De grote vraag is wat is de beste trampoline?

Het frame is een van de belangrijkste onderdelen van de trampoline. Het is de basis voor de trampoline en zorgt voor stevigheid. Het frame bepaald de grote van de trampoline en is de basis bij het in elkaar zetten van de trampoline. Elk onderdeel dat verder wordt gebruikt voor de trampoline wordt vastgemaakt aan de trampoline.

De onderdelen waar er het meest van zijn, zijn de veren. De veren zorgen ervoor dat de mat terug omhoog getrokken wordt. De veren zitten aan de springmat vast en aan het frame. Daarnaast zorgen de veren ook voor de stevigheid van de springmat. Als er een veer ontbreekt, kan je eigenlijk niet meer gebruik maken van de trampoline. Zodra er een veer ontbreekt, is de trampoline namelijk uit balans en kan deze beschadigen.

De springmat is het onderdeel waar je op springt. Zorg er daarom voor dat deze van goede kwaliteit is. Natuurlijk moeten alle onderdelen van goede kwaliteit zijn, maar de springmat is een van de onderdelen die het meest schade op kan lopen. Permatron is het juiste materiaal waarvan een springmat gemaakt moet zijn, dit product is stevig en duurzaam waardoor het een lange tijd mee gaat.

De trampoline rand is het onderdeel dat de veren bedekt en beschermd. Het beschermd de veren in eerste instantie tegen weersomstandigheden. Het bedekt de veren zodat hier geen kinderhandjes en -voetjes tussen komen tijdens het springen op de trampoline.