Een van de meest besproken features van de nieuwe iPhone is toch wel het ontbreken van de koptelefoonaansluiting en de nieuwe draadloze oortjes van Apple. Foto’s waarin juist het ontbrekende gedeelte van de iPhone 7 op de hak werd genomen, overspoelden social media. Er verscheen zelfs een filmpje met hoe je toch een koptelefoonaansluiting kon creëren. Ons advies: luister niet naar deze filmpjes!

 

Wil je graag een iPhone mét koptelefoonaansluiting? Kies dan voor een van de eerdereiPhones, zoals de iPhone 6 Plus of, als je het scherm te groot vindt, de iPhone 6s.

 

iPhone 7 hack

Een YouTuber met de naam TechRax uploaden onlangs een filmpje over hoe je zelf in een iPhone 7 een koptelefoonaansluiting kunt installeren, met (voorspelbare!) desastreuze gevolgen.

 

De video van 1 minuut 24 belooft kijkers dat ze een koptelefoonaansluiting kunnen maken door een gat te boren naast de lightning poort van de iPhone. En dat is echt alles, althans volgens de video. In het filmpje zie je namelijk alleen maar een onherkenbare man een gat boren in een zwarte iPhone 7 waar hij vervolgens voor het effect een paar oortjes in steekt.

 

Zou jij erin trappen?

Inmiddels is de YouTube meer dan 8 miljoen keer bekeken en je zou verwachten dat iedereen begrijpt dat deze hack een (slechte) grap is. Dat blijkt dus niet het geval te zijn! De UK Sun meldt dat op zijn minst een handvol mensen geloofden dat de hack echt werkt en hiermee hun gloednieuwe iPhone 7 zwaar beschadigde.

 

Niet de eerste keer

Dit is niet de eerste keer dat een YouTube grap uit de hand loopt. In 2014 liet een YouTuber zien hoe je de levensduur van je batterij kon verbeteren door je smartphone in de magenton te leggen. Ook dat pakte verkeerd uit, waardoor een aantal mensen per ongeluk hun iPhones opbliezen.