Het beste aanbod van Nederland

Met een terrasoverkapping geniet je langer van de zomer!

Een terrasoverkapping biedt je de mogelijkheid om nog langer van het mooie zomerweer te kunnen genieten en daarnaast ook in de koudere maanden aangenaam in je tuin te kunnen zitten. Onder een terrasoverkapping ben je immers beschermd tegen weer en wind. Dit is dan ook de reden waarom steeds meer mensen besluiten om een overkapping aan te schaffen. Bedenk echter dat er nogal wat komt kijken bij de aanschaf. Je dient namelijk stil te staan bij een aantal belangrijke aandachtpunten. In dit artikel zullen we enkele van deze punten bespreken.
 

Let op de kwaliteit

 
Met name als je van plan bent om de komende jaren niet te verhuizen en je dus lang wilt kunnen genieten van je overkapping, dan is het belangrijk om op de kwaliteit van het materiaal waaruit de constructie is opgebouwd te letten. 
 
Zo is het van belang om bij een terrasoverkapping van aluminium op te letten wat de kwaliteit van het gebruikte aluminium is. Is dit bijvoorbeeld zuiver aluminium? Of is er gebruikgemaakt van een samenstelling van meerdere materialen, wat er toe leidt dat de constructie in de loop der jaren wellicht door kan gaan zakken? (Een mengsel van aluminium met andere materialen is namelijk minder sterk).Let op de kwaliteit van het aluminium. Een mengsel van diverse materiaalsoorten kan zwakker zijn en op den duur gaan verzakken.
 
Naast de kwaliteit van het aluminium speelt ook de coating een belangrijke rol. Dit is de kleur die het frame van de overkapping heeft. Vaak is het zo dat een leverancier en bepaald aantal standaard kleuren hanteert voor zijn frames. Indien de klant een andere kleur wenst, dan wordt er een nieuwe coatinglaag (de nieuwe kleur) over de originele laag heen gespoten. Het gevaar hiervan zit hem in het feit dat een coatinglaag die op een andere coatinglaag is aangebracht, zich minder goed kan hechten dan wanneer de laag wordt aangebracht op het aluminiumframe.
 

De details van de terrasoverkapping

 
Hoewel het vaak niet het eerste punt is waarop je let wanneer je je gaat oriënteren op de aanschaf van een terrasoverkapping, kan het op den duur erg storend zijn als de details van de constructie niet mooi zijn afgewerkt. Denk hierbij aan de kleur van de schroeven die zijn gebruikt, hebben deze bijvoorbeeld dezelfde kleur als het frame? Andere belangrijke aandachtspunten vormen de verlichting en de afvoer van regenwater. Zo heb je terrasoverkappingen waarin led verlichting in de balken is weggewerkt, wat een veel mooiere aanblik oplevert dan wanneer je losse verlichtingsbalken zou ophangen.
 
Zoals je inmiddels wellicht hebt begrepen komt er bij de aanschaf van een terrasoverkapping dus meer kijken dan je in eerst instantie denkt. Doe daarom geen overhaaste aankopen en oriënteer je goed op de vele mogelijkheden.