Bij de meeste mensen is de loopbaan niet langer een duidelijk afgebakend traject vanaf indiensttreding na de studie tot aan het pensioen. Een loopbaan bestaat tegenwoordig uit opeenvolgende tewerkstellingen bij meerdere bedrijven of overheidsinstellingen. Eventueel heeft u een gedeelte van uw loopbaan gewerkt als zelfstandig ondernemer. U krijgt te maken met ontslag, werkloosheid, perioden van ziekte, enzovoorts. Om steeds te weten wat uw rechten zijn in een bepaalde situatie en hoe u verder uw loopbaan kan opbouwen, kunt u de hulp van een loopbaancoach inroepen. Bij deze specialisten vindt u de loopbaaninformatie die u zoekt.

Loopbaanbegeleiding door een loopbaancoach

Als u zich niet goed in uw vel voelt op het werk en uw carrière een nieuwe wending wilt geven, kunt u de hulp inschakelen van een loopbaancoach. Deze persoon bekijkt samen met u welke wensen en verwachtingen u heeft op het gebied van uw werk. Hij of zij kan u bepaalde stappen aanbevelen om geschikter werk te zoeken en uw loopbaan terug de juiste richting in te sturen. Loopbaaninformatie kan bijvoorbeeld bestaan uit het ontdekken van de arbeidsmarkt, mogelijkheden voor omscholing onderzoeken, hulp bij het sollicitatieproces, ondersteuning bij problemen op het huidige werk enzovoorts.

Een geschikte loopbaancoach

Elke coach zal werken vanuit zijn eigen achtergrond en opleiding. Om een geschikte loopbaancoach voor uw situatie te vinden, vraagt u daarom eerst een gratis kennismakingsgesprek. Ga ook na of de loopbaancoach is aangesloten bij een beroepsvereniging, wat zijn ervaring is, welk soort loopbaaninformatie hij kan geven en wat zijn werkwijze is.