Het beste aanbod van Nederland

Jurist arbeidsrecht

Soms wordt een werknemer op staande voet ontslagen en zal hij vaak direct een jurist arbeidsrecht in de armen nemen om het ontslag aan te vechten voor de kantonrechter. Een werkgever kan beweren dat er sprake is van een dringende reden voor ontslag, maar is die reden wel dringend en is het geen valse reden?

Jurist arbeidsrecht weet de juridische mogelijkheden

In artikel 7:678 leden 1 en 2 BW geeft de wetgever aan wanneer een werknemer op staande voet mag worden ontslagen. Echter dient de werkgever de dringende reden wel te bewijzen alvorens hij de werknemer mag ontslaan. Als er sprake is van ontslag op staande voet is het verstandig direct contact op te nemen met een jurist arbeidsrecht. Een jurist arbeidsrecht weet namelijk precies welke juridische mogelijkheden er zijn.

Jurist arbeidsrecht spant procedure aan

Een jurist arbeidsrecht kan namelijk een vordering wegens kennelijk onredelijk ontslag instellen voor de kantonrechter voor u. Een kennelijk onredelijk ontslag ten aanzien van ontslag op staande voet kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als er onder valse voorwendselen ontslag is gegeven. De jurist arbeidsrecht zal in een dergelijk geval de kantonrechter verzoeken om het ontslag te herstellen op grond van artikel 7:682 BW of een schadevergoeding toe te kennen aan de werknemer.

Een jurist arbeidsrecht kan ook een kennelijk onredelijk ontslag procedure instellen op grond van het argument dat de gevolgen voor de werknemer te ernstig zijn bij opzegging van de arbeidsovereenkomst in vergelijking met het belang van de werkgever bij de opzegging van de arbeidsovereenkomst. Een jurist arbeidsrecht zal dan op grond van artikel 7:681 BW moeten beargumenteren dat het niet aannemelijk is dat de werknemer op korte termijn weer werk zal krijgen en daarom de arbeidsovereenkomst moet worden hersteld. Neem contact op met Precise and Wise Juristen als uw ontslag kennelijk onredelijk is.

Een jurist arbeidsrecht van Precise and Wise Juristen kunt u deskundig bijstaan in een procedure voor de kantonrechter. De jurist arbeidsrecht van hen is namelijk gespecialiseerd in het voeren van dergelijke procedures en weet derhalve precies waar hij op moet letten.
jurist arbeidsrecht

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl/jurist-arbeidsrecht

Expatoftheyearaward.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.