Het beste aanbod van Nederland

Juridisch advies

Als iemand een grote aankoop doet, dan zal diegene over het algemeen juridisch advies vragen over het contract wat wordt aangegaan. Vaak staan er namelijk bepaalde clausules in een contract welke nadelig zouden kunnen uitpakken als er een probleem ontstaat over de aankoop. Men kan hierbij denken aan bijvoorbeeld iemand die een sauna koopt bij een groothandel in dergelijke producten.

Juridisch advies bij uitsluiting garantie 

Als in het contract bijvoorbeeld staat dat er geen garantie na aankoop op het product zit, is het van belang dat de consument alvorens het contract te tekenen hij juridisch advies inwint bij een jurist of advocaat. De jurist zal in dit geval in zijn juridisch advies moeten aangeven dat een clausule waarin staat dat garantie wordt uitgesloten een nietige bepaling is. Het juridisch advies bepaalt dus dat de bepaling nooit heeft gegolden omdat dit in strijd is met art. 7:6 BW, welke bepaling een dwingendrechtelijke bepaling is.

Juridisch advies over vordering tot reparatie 

De jurist zal in zijn juridisch advies dienen toe te lichten dat een dwingendrechtelijke bepaling een bepaling is waarvan een verkoper of ondernemer niet mag afwijken en daarmee dus garantie niet mag worden uitgesloten. Op grond van art. 7:18 BW heeft een consument een halfjaar garantie op elke aankoop die de consument doet.

Juridisch advies nodig? 
Heeft u als consument een geschil met de verkoper van een product, welk product niet goed werk of defect is? Neem contact op met Precise and Wise Juristen zij zijn gespecialiseerd in het consumentenrecht en kunnen u derhalve goed van dienst zijn.
Juridisch advies

Auteur: Mark Fluitman, IP adres: 84.86.227.246, Website: http://www.preciseandwise.nl/

Expatoftheyearaward.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.