Het beste aanbod van Nederland

Je zeker voelen op een Scootmobiel

De scootmobiel vormt veelal een uitkomst voor diegenen met een lichamelijke beperking, of mensen die om andere redenen niet goed mobiel zijn. Toch vraagt het rijden op een scootmobiel een zekere aandacht. Vooral scootmobielrijders zonder enige ervaring kunnen zich in eerste instantie soms onzeker voelen op een scootmobiel. Want scootmobielen zijn vaak snel en zeer wendbaar, en de gebruikers zijn vooral ouderen; een scootmobiel training ligt dan ook voor de hand. 

Een scootmobiel kopen

U kunt er voor kiezen een nieuwe scootmobiel te kopen of een gebruikte. De voor- en nadelen hiervan zijn: 

  • Nieuwe scootmobiel kopen: U bent de eerste berijder van de scootmobiel, er zijn dus geen verborgen gebreken en u kunt in alle rust de juiste informatie krijgen van de scootmobiel dealer. Deze komt aan huis en zal voor u de scootmobiel installeren, instructies bieden en rijklaar maken. Vooraf kunt u altijd uitgebreid advies opvragen over de beste keuze. Ook zult u garantie ontvangen over de scootmobiel. Enige nadeel ten opzichte van een gebruikte scootmobiel is de prijs; een nieuw exemplaar kost altijd meer. 
  • Gebruikte scootmobiel kopen: Het grootste voordeel is de prijs. Deze zal altijd lager liggen dan bij een nieuwe scootmobiel. Dit is dan ook het enige voordeel tevens. Verwacht geen garantie. Tevens weet u niet wat eventuele verborgen gebreken zijn en hoe de scootmobiel behandeld is. Er kleeft altijd enig risico aan de aanschaf van een tweedehands scootmobiel.