Tijdens de zomervakantie naar een warm land? Dan kan het zo zijn dat je last gaat krijgen van muggen en verschillende insecten, in sommige continenten zoals Afrika kunnen zo ziektes zoals malaria worden overgedragen. Om jezelf te beschermen tegen deze insecten kan een klamboe worden aangeschaft, dit is een Pyramide vormige tent die bestaat uit een dun gaas. In dit dunne gaas zitten allemaal minuscule gaten waar insecten niet doorheen kunnen, hierdoor blijven de insecten buiten maar blijft de luchtinvoer ongestoord doorgaan.

Ook kan het voorkomen dat de lucht, in het land waar je verblijft, enorm droog aan kan voelen. Vooral tijdens het ademen en bij het langdurig zitten in de zon kunnen de bijwerkingen hiervan opgemerkt worden. Om dit tegen te gaan kan er een luchtbevochtiger aangeschaft worden voor tijdens je reis. Een luchtbevochtiger verhoogt de concentratie water dat aanwezig is in de lucht, aangezien je lichaam gewend is aan het Nederlands klimaat kan dit een opluchting zijn als je last hebt van ademhalingsproblemen.

Als er wordt gezocht naar klamboes komen er meerdere resultaten terug die allemaal verschillen, zo heb je bijvoorbeeld geïmpregneerde klamboes die insecticide in het gaas hebben zitten. Dit zorgt ervoor dat mogelijk pathogene insecten direct doodgaan als ze het net aanraken, wel moet er rekening gehouden worden dat de ingeademde lucht mogelijk verdampte insecticide moleculen bevatten. Hoewel de dosis te laag is om directe schade aan te richten aan de longen, moet er wel rekening gehouden worden met mensen die allergisch zijn voor bepaalde toxische stoffen of geuren die ruiken naar limoen, dit wordt vaak gebruikt tegen muggen, hoewel na de bovenstaande informatie mensen liever voor een geïmpregneerde klamboe gaan is dit in gebieden met veel malariamuggen toch aan te raden.

Voor het aanschaffen voor een klamboe of luchtbevochtiger raad ik shopvoorgezondheid.nl aan, zij hebben een ruim assortiment aan producten. Hier kan je perfect je luchtbevochtiger of klamboe kopen voor je reis naar een warm land!