Bedrijven gaan steeds meer online doen, zo zijn er veel diensten die tegenwoordig online worden uitgevoerd. Denk hierbij aan verschillende vormen van registratie en het verwerken van gegevens. Het is daardoor makkelijk om gegevens op te zoek en te vervangen of verbeteren. Zo is het ook het geval met het salaris, dit wordt online doorgegeven en doorbepaalde software word alles berekend waarna de werkgever vervolgens het akkoord geeft en de salarissen betaald worden. Dit scheelt veel tijd en geld dat weer geïnvesteerd kan worden in het bedrijf.

Zo is het ook mogelijk om profielen aan te maken voor systemen, hierbij worden de persoonsgegevens gekoppeld aan het profiel. Er kunnen verschillende dingen gekoppeld worden aan dit persoon. Zoals woongegevens, BHV diploma maar ook allergieën die de persoon heeft. Het wordt zelfs ook mogelijk om de behaalde diploma’s online te registreren. Een online diploma register zorgt ervoor dat het juiste diploma gekoppeld wordt aan een persoon, waardoor dit nog meer duidelijkheid kan scheppen over een bepaald persoon zijn vaardigheden. Zo ontstaat er ook een heel human resource dashboard, dat toegankelijk is voor het personeel van deze afdeling.

Aan dit dashboard worden meerdere functies gekoppeld zo ook de online urenadministratie, dit zorgt ervoor dat de salarissen kloppen. Een HR dashboard is dus zeer overzichtelijk en handig. Het bedrijf CBBS biedt het totale pakket aan met meerdere functies. Dit programma zorgt ervoor dat alle informatie over de werknemers op 1 plek komen, dit is wel zo fijn. Ook kunnen de werknemers zelf dingen invullen zodat alles overzichtelijk blijft. Dit soort software helpt een organisatie veel tijd besparen, waardoor zij verder kunnen gaan met het doen waar zij goed in zijn. De focus blijft dan op het werk, waardoor iedereen er voor zorgt dat het bedrijf beter wordt. Dit soort systemen zijn uitermate handig voor grote bedrijven die graag overzicht hebben over het personeel.