Nee het houtworm bestrijden is niet iets wat je zelf doet, omdat met houtworm bestrijden middelen worden gebruikt die alleen een ervaren en gecertificeerde ongediertebestrijder mag gebruiken.. Het loopt niet goed af wanneer je zelf gaat rommelen en denkt dat je Houtworm behandelen zelf aankunt. Mensen die het houtworm bestrijden onderschatten, zullen vervolgens alsnog naar een goede ongediertebestrijder zoeken om het beestje effectief te bestrijden. Houtworm bestrijden is gewoon een vak apart,en laat je daarom over aan een professional die weet hoe je het goed doet.
 

Houtworm is een lastig diertje

Een houtworm inspectie vooraf is handig om een goede inschatting te maken van de schade. Na deze inspectie zal de ongediertebestrijder een plan van aanpak maken om het diertje voorgoed de das om te doen. Op die manier kun je grondig te werk gaan, wat ook echt nodig is bij dit hardnekkige diertje.
 

De houtworm herkennen alvorens een ongediertebestrijder te bellen

De houtwormkever kun je aan de volgende kenmerken herkennen. De larf is ca. 6mm lang, wit tot geelachtig en iets gekromd.
Een volwassen is ca. 2,5 tot 5mm en is donkerbruin.
Het halsschild is holgebogen en op het dekschild zitten rijen met puntjes. De meest gunstige temperatuur voor de ontwikkeling is circa 22 graden. Van ei tot volwassen duurt ongeveer 3 jaar. Het vrouwtje legt 20 tot 40 eitjes. De kevers komen van mei t/m augustus uit het hout. Met het uitkomen uit het hout maken ze vervelende ronde gaatjes van rond de 1 a 2 mm.
 

Houtworm of boktor bestrijden; met welk dier heeft u te maken

Wanneer u twijfelt of u met een houtworm te maken heeft,  of boktor verwijderen moet, kunt u natuurlijk ook contact opnemen met uw ongediertebestrijder in Noord Brabant. OBenP gaat graag na met welk diertje u te maken heeft, en wat hij hieraan kan doen.
 

Wespennest verwijderen

Als je last hebt van een wespennest, dan zul je uiteindelijk overgaan tot wespenbestrijding. OBenP helpt u graag bij het wespennest verwijderen.