Je vraagt je misschien af waarom je een slotenmakersbedrijf zou moeten beginnen. Er zijn veel redenen te bedenken maar de belangrijkste reden is dat sloten op deuren van huizen de inbrekers buiten houden! Dit geldt zeker als de inbreker alleen wordt vertraagd door de deurgrendel. Met toenemende aantal inbraken worden mensen zich ervan bewust dat ze betere sloten nodig hebben om zich te beschermen; daarmee voor een verhoogd inkomen van de slotenmaker zorgend. 

 

Ben je geschikt voor dit soort werk?

Wat voor een soort opleiding heb je nodig?

Wat voor soort klanten krijg je zoal?

Wie is je concurrentie?

Wat zijn de vraagstukken in de branche?

Hoe kan ik dit bedrijf promoten?

Wat zijn de kosten om te starten?

Wat zijn de juridische zaken?

 

Hou met het volgende rekening:

Vergunningen:

Vraagt jou staat om een vergunning?

Of je stad of regio?

Vraagt je staat om het oprichten van een bedrijfsnaam of ga je een eenmanszaak oprichten of een andere bedrijfsvorm voor je bedrijf?

Wat vraagt de staat/ regio/ stad je te doen:

Verzekering/ tests/ vingerafdrukken/ antecedentenonderzoek?

Adverteren:

Kun je vermeld worden in de gouden gids dit jaar?

Visitekaartjes, flyers etc.

Benodigdheden:

Telefoon of mobiel, gereedschap, adverteren, kennis.

Als je gereedschap in bezit hebt dat je gaat gebruiken voor je bedrijf, neem dat dan mee in het bedrijfsplan. Natuurlijk is het maar gereedschap, dus weeg eerst je opties. Bel een Den Haagse slotenmaker voorbeeld bij www.slotenmakerdenhaag070.nl en vraag naar de tarieven van regulier onderhoud, rekeying, veiligheidswerk enzovoort en doe een poging om rond het gemiddelde te blijven. Begin je bedrijf niet prijzen onder die van de concurrentie, omdat dat alleen leidt tot zelfvernietiging. Het bedrijfsplan is een belangrijk middel voor het krijgen van financiering om te starten. Het is een veelzijdig document dat je regelmatig moet updaten om de voortgang van je bedrijf in de gaten te houden. 

 

Het bedrijfsplan zal je helpen om:

Doelen te stellen

Alle ideeën te verzamelen

Plannen voor de toekomst van je bedrijf te maken

Kijken of je plan voor een slotenmakersbedrijf realiseerbaar en haalbaar is of niet!

 

De meeste slotenmakersbedrijven  zoals locksecure.nl (Den Haag) zijn nog steeds eenmanszaken. Vaak is het een man en zijn vrouw en dus een familieaangelegenheid, waarbij de man het werk voor zijn rekening neemt en zijn vrouw de boekhouding en de financiële kant van het bedrijf. De meeste van deze kleine bedrijfjes concentreren zich op reparatie en blijven met opzet klein. Maar hoewel slotenmaken misschien gezien wordt als een persoonlijke bedrijfstak en je voor niet al te veel geld een bedrijf kan starten vanuit huis, hoeft het niet zo te zijn dat je je slotenmakersbedrijf niet naar een miljoenenbedrijf kan laten groeien. Het tegenovergestelde is waar, er zijn een paar bedrijven in de grotere steden die meerdere bussen op de weg hebben naast een aantal zaken. Deze bedrijven maken meer dan 10 miljoen omzet per jaar, elk jaar.