Je hebt vast wel eens van baking soda gehoord, het is een ingrediënt dat je vaak in deeg gebruikt om het te laten rijzen. Baking soda heeft ook iets weg van schoonmaaksoda, je kan er namelijk goed mee schoon maken. Je moet deze twee echter niet met elkaar verwisselen, je kan namelijk geen deeg laten rijzen met schoonmaaksoda! In dit artikel lees je een aantal handige toepassingen van baking soda in het huishouden.

Pijnlijke vlekken op je huid
Ben jij verbrand of heb je een insectenbeet opgelopen, baking soda kan de pijn verminderen. Volgens een Amerikaanse studie zorgt baking soda voor een kalmerend effect op zulk soort plekjes. Het neutraliseert de pH-waarde waardoor je minder last zult hebben.

Badkamer voegen schoonmaken
Je kan met een beetje water en wat baking soda ook heel gemakkelijk voegen schoonmaken. Badkamer voegen slaan door het vocht in de badkamer meestal zwart uit, als je hier met een sopje van baking soda overheen gaat zal je zien dat de voegen weer wit worden.

Vieze luchtjes
Heb je snel last van vieze luchtjes in je vuilnisbak of vuilcontainer? Dit kan je voorkomen met een laag baking soda in de onderkant van beide vuilnisbakken. Door dit laagje zullen alle vieze geurtjes verdwijnen.

Matras opfrissen
Ook kan er in een matras een vieze geur hangen. Dit komt omdat je tijdens je slaap transpireert. Als je je bed gaat schoonmaken kan je een laagje baking soda over je matras strooien. Als je dit een paar uur laat liggen, zullen alle geurtjes hieruit verdwijnen, daarna kan je het met de stofzuiger weer opzuigen en je hebt nergens meer last van.

Stickerverwijderaar
Je kan baking soda ook gebruiken als vervanger van stikkervervanger. Als je kinderen ergens een sticker op hebben geplakt, dan pak je een beetje water met een mespuntje baking soda, even mengen en als je dit over de sticker heen smeert zal deze vanzelf los laten.