Vrouwen vinden het soms vervelend dat ze ouder worden. Ze willen liever niet dat aan hun gezicht is te zien dat ze ouder worden. Het is helemaal niet gek dat deze gedachte speelt. Iedereen wil graag jong en fit blijven, want dan zijn er meer potentiele partners. Zo gebeurt het dat steeds meer vrouwen hun weg vinden naar de plastische chirurgie en de cosmetische chirurgie. Met deze middelen kunnen ze er langer jong uit blijven zien.  

Eén van de veel gebruikte middelen in de cosmetische chirurgie is het gebruik van botox. Botox is een bacterie die er voor zorgt dat bepaalde delen van het lichaam kunnen ontspannen. Sommige fronsrimpels ontstaan door spiertjes die zich aanspannen. Deze fronsrimpels kunnen worden weggehaald door er botox in te spuiten. 

Sommige mensen vinden botox eng omdat het een bacterie is. Er zijn in het verleden ook verschillende epidemieën geweest met deze bacterieToch is deze angst onterecht. De bacterie is inderdaad gevaarlijk, maar is dat pas vanaf een bepaalde hoeveelheid. De hoeveelheid botox die in de cosmetische industrie wordt gebruikt is veel minder dan de hoeveelheid die nodig is om ziek te worden. De botox ervaringen vertellen juist alleen maar goede verhalen van mensen die zich lieten behandelen met deze bacterie. Je kunt het vergelijken met een paracetamol. Een enkele paracetamol doet wonderen, maar een heel doosje wordt fataal. Zo zijn veel medische middelen alleen met een juiste dosering geschikt. 

De botox kosten zijn ook niet veel. Voor slechts vijftig euro per behandeling kan botox een simpele behandeling met botox worden aangeboden. Veel andere plastisch chirurgische behandelingen of cosmetische behandelingen kosten veel meerBovendien zie je een behandeling met botox vaak helemaal niet, je gaat er gewoon frisser uitzien. Een botoxbehandeling is dus echt een van de makkelijkste en beste behandelingen die er zijn.