Ben jij al in hoger beroep gegaan maar is dit op een teleurstelling uitgelopen? Als er fouten zijn gemaakt in de manier waarop het recht is toegepast dan is er nog wel één lichtpuntje, namelijk het cassatierecht. In Nederland kan er niet twee keer op een inhoudelijke manier in hoger beroep worden gegaan, maar wanneer er fouten zijn gemaakt tijdens de rechtspraak kan er nog wel de mogelijkheid zijn om de Hoge Raad over de zaak te laten beslissen.

Snelheid is daarbij wel geboden aangezien het cassatieberoep vaak binnen drie maanden van de uitspraak van het gerechtshof moet worden ingesteld.

Verder met je leven

Het is een langdurige procedure om de kans op het teniet doen van een uitspraak van het gerechtshof in te schatten. Sommige cassatieadvocaten bieden van tevoren de mogelijkheid om alvast een idee te krijgen over de uitkomst door de zaak vlug te bekijken in de vorm van een Quickscan. Dit bespaart geld aangezien de uurtarieven uit kunnen komen op honderden euro’s en zorgt ervoor dat je snel weer verder kunt met jouw leven.

Ben je het niet eens met het resultaat van de Quickscan, dan kun je altijd toch kiezen voor een uitgebreider advies. Zo houd je zelf de controle.