Als u meer geld wilt overhouden voor leuke dingen dan kunt u twee dingen doen. U kunt proberen meer geld te verdienen of u kunt proberen minder geld uit te geven. Op korte termijn is het lastig om meer geld te verdienen, want het bedrag op uw salarisstrook zal niet zomaar verdubbelen, zonder meer te gaan werken. U heeft dan meer uren staan in de urenregistratie, waardoor u meer verdient. Het is makkelijker om minder geld uit te geven en doormiddel van onderstaande tips kunt u geld besparen op uw boodschappen.

 

Winkelen bij meerdere winkels

Niet alle winkels zij gelijk gemaakt en hetzelfde geldt voor productprijzen. Door in meerdere winkels te winkelen, kunt u goedkopere prijzen en deals vinden die niet door één winkel kunnen worden geboden. Sommige winkels hebben misschien goedkope groenten, andere hebben misschien weer belachelijk goedkoop vlees. Alleen al door het bekijken van de verkoop en het verzamelen van kortingsbonnen, kunt u beter begrijpen welke winkels de goedkopere producten hebben en wanneer.

 

Inventariseer uw goederen thuis

Voordat u naar de winkel gaat, moet u controleren wat u in de koelkast, vriezer en voorraadkast heeft, zodat u een nauwkeurige boodschappenlijst kunt maken.

 

Houd van alle items bij hoeveel je nog hebt

Door het bijhouden van alles dat bijna op is, bespaar u uzelf het risico van het kopen van iets, terwijl u het in werkelijkheid nog niet nodig heeft. Ik ben daar zelf schuldig aan, dus het bijhouden van alles dat bijna op is, helpt me om de producten op het juiste moment te kopen.

 

Neem alleen geld mee dat u nodig heeft

Hoe graag ik ook creditcards gebruik (ik haat contant geld), met het meenemen van slechts een bepaald bedrag kunt u het meeste uit uw supermarktbudget halen terwijl u heel goed in de gaten houdt hoeveel u uitgeeft.