Dromen in een Mexicaanse hangmat

Prachtige droom op een mooie zomerdag in je hangmat : zomaar even rijk worden met een webwinkel.

Het lijkt zo makkelijk, maar realiseer je je wel hoeveel webwinkels er zijn en hoe moeilijk het is gevonden te worden. Een uniek winkeltje in de stad is wellicht eenvoudiger.

Toch is het mogelijk. Niet alleen hard werken, maar ook een flinke dosis geluk is nodig. Uit onze ervaring :

  • Wij zijn begonnen met Mexicaanse hangmatten. Gewoon omdat we ze gezien hadden in Mexico en ze mooi vonden. Blijkt dat dit toch een redelijk uniek product is : GELUK.
  • Wel is de markt in Nederland voor deze prachtige hangmatten klein. Dus zijn we al snel Europees gegaan : Nederland, Italie, Frankrijk en Duitsland + een Engelse site : HARD WERKEN.
  • Presentatie is belangrijk. De klant wil precies weten wat die koopt. Dus zetten we elke handgemaakte unieke hangmat op de foto : HARD WERKEN.
  • De internet wereld in Italië blijkt niet erg ontwikkeld te zijn. Dit gecombineerd met het feit dat we redelijk Italiaans spreken : GELUK.
  • Etc

Nu kun je zeggen "geluk". Je kunt toch vooraf dit soort zaken ook analyseren. Je zult merken dat dit tegenvalt, want waar moet je op letten in je markt, welke zaken zijn van belang ?

En hard werken ? Tuurlijk , geen probleem. Maar, je moet toch wel enthousiast blijven bij alle tegenslagen die je gaat ontmoeten. Wij hadden het voordeel (GELUK) dat we heel enthousiast over de Mexicaanse hangmat waren en het daardoor leuk vonden als we er een verkochten. Ook al waren er dat in het begin maar weinig.

Dus eigenlijk gelden voor de webwinkelondernemer  dezelfde wetten als voor de gewone ondernemer. En, en om optimistisch af te sluiten : als je doorgaat (HARD WERKEN) kom je altijd ook een aantal momenten tegen waarop je geluk hebt.

En natuurlijk volgen een aantal zaken ook natuurrijk uit andere. Zo zijn we langzamerhand ook de wholesale ingerold. Als je veel op voorraad hebt is dit natuurlijk een logische stap.