Elk jaar zien de meesten er weer tegenop. De jaarlijkse belastingaangifte is daar. En al doet de overheid er alles aan dit zo makkelijk mogelijk te maken, vaak gaat er aardig wat tijd en energie in zitten. Hier kan u over 3 belasting tips lezen die u kunnen helpen meer geld uit uw aangifte te halen.

 

Middelen

Dit is relevant voor mensen die grote verschillen hebben tussen het inkomen het ene jaar, en het andere. De fiscus zal tijdens middelen een gemiddeld inkomen nemen over 3 jaar. Mocht blijken dat u door te middelen meer dan €545 in uw voordeel terug kan vragen, kan dit via de fiscus worden aangevraagd. Dit is vooral voor mensen die van baan veranderd zijn of om de één of andere reden gestopt zijn met werken.

 

Het goede doel

Door in één keer aan het goede doel te schenken, in plaats van verdeeld over twee of meer jaar, heeft u maar één keer te maken met de giftendrempel en kan u dus meer terugvragen. Het is wel belangrijk dat u uw maximum niet overschrijdt.

 

Aftrekposten

Omdat dit gedeelte van de aanvraag volledig zelf moet worden aangevraagd en uitgezocht, laten veel mensen hier voordeel liggen. Het is voordelig om de regels te leren en zo op een fiscaal slimme manier aan te schaffen.

 

Andere belasting tips

Er zijn meerdere manieren om beter naar uw aanvraag te kijken. Zo kan u in aanmerking komen als u specifieke zorgkosten heeft gemaakt. Of als u samen met uw partner aangifte doet, kan u door het verdeelscherm te gebruiken de meest gunstige situatie vinden. Zo zijn er nog wel meer belasting tips die uw aanvraag makkelijker, maar ook voordeliger maken.