Een dakkapel is een goede investering in uw huis. U creëert hiermee extra licht en ruimte. BM Daktechniek maakt traditionele dakkapellen op maat. Wilt u berekenen wat uw dakkapel gaat kosten? U doet dit met onze handige offerte-tool.

Offerte-tool voor berekenen kosten dakkapel

De offerte-tool bepaalt de prijs van uw dakkapel aan de hand van de volgende factoren:

1. Dakhelling
In de tool geeft u aan wat de hellingshoek van uw dak is: 0 – 35°,  35 – 45° of 45°+. Bij een lage hellingshoek zal uw dakkapel dieper zijn. Voor een diepere dakkapel is meer materiaal nodig. Deze zal dus iets duurder zijn dan een dakkapel met een hellingshoek van 35° of meer.

2. De grootte van de dakkapel
Voor de bouw van een grote dakkapel is meer materiaal nodig dus deze zal duurder zijn dan een kleinere dakkapel. Als een dakkapel binnen bepaalde afmetingen blijft, is vaak geen vergunning van uw gemeente nodig. Zo bespaart u kosten.

3. Soort dakkapel
Wilt u een dakkapel met een plat dak of een schuin dak? Een dakkapel met een plat dak is goedkoper. Dit soort dakkapel wordt dan ook het meest verkocht. Op oudere huizen staat een dakkapel met een schuin dak meestal mooier. De dakpannen worden voor de dakkapel gebruikt zodat een mooie eenheid ontstaat. Ook kunt u kiezen voor een dakkapel met nokverhoging. Deze zijn ideaal voor huizen met een laag dak.

4. Materiaal
U kunt in de tool uw keuze maken uit een houten of kunststof dakkapel of een combinatie van de twee. Een kunststof dakkapel is het goedkoopste. Maar ook hiervoor geldt: het materiaal van de dakkapel moet wel bij uw woning passen. 

5. Opties en extra's
U kunt uw dakkapel zo luxe maken als u wilt. Rolluiken of screens? Ook die kunt u door ons laten plaatsen. Ook ontzorgen wij u graag door de vergunning voor de dakkapel bij uw gemeente te regelen en bouwafval af te voeren.

Bekijk de offerte Tool en vraag direct een offerte aan!

Offerte per e-mail

De prijs van een standaard kunststof dakkapel ligt tussen de € 3.275,- en € 5.185,- (inclusief BTW). Door middel van de offerte-tool kunt u een dakkapel samenstellen die helemaal aan uw wensen voldoet. U ontvangt op basis van de in de tool ingevulde gegevens een voorlopige en vrijblijvende offerte per e-mail. De definitieve offerte maken wij op nadat wij bij u thuis zijn langs geweest om de dakkapel in te meten.