Het beste aanbod van Nederland

Daken en zonnepanelen

Dakbedekkingen zijn nodig om ons huis te beschermen tegen weer en wind. Maar daken zijn tegenwoordig meer dan alleen een dak boven het hoofd. Naast dat een dak beschermt, houdt het warmte binnen en kunnen er zonnepanelen op geplaatst worden. Zonnepanelen op daken zorgen voor extra duurzaamheid en zorgt voor stroom in het huis. Een zonnepaneel kan redelijk duur zijn in aanschaf, maar over een periode van tijd kunt u hier veel profijt van hebben, zo hoeft u geen stroomrekening meer te betalen. Ook is het mogelijk om met energieleveranciers een soort leaseplan voor het zonnepaneel op te stellen.

Zonnepanelen werken niet alleen op zon, zij werken ook op licht en zijn daarom uitermate geschikt in Nederland. Wel word er door de zon meer energie opgewekt, dus in zonnige landen kunnen zonnepanelen veel energie genereren. Het is dan ook belangrijk dat het zonnepaneel van goede kwaliteit is en dat deze tegen een stootje kan. Want hagel en vogels zouden een zonnepaneel kleine schade toe kunnen brengen.

Ook worden daken vaker bedekt met riet, dit omdat riet weer langzaam aan gewaardeerd wordt. Een rietendak lijkt misschien ouderwets maar is helemaal hip op de huizenmarkt. Om die reden laten steeds meer mensen hun dak bedekken met riet. Rietdekkers zorgen ervoor dat deze huizen een authentieke uitstraling krijgen. Het is mooi om te zien dat sommige bedrijven dit oude ambacht uitvoeren met toewijding en passie. Een rietendak is niet meer zo brandgevaarlijk zoals zij dat vroeger waren, mede door een onderplaat wordt het huis beschermd. Waardoor steeds meer mensen de knoop doorhakken en besluiten om een rietendak te nemen. Een nadeel van een rietendak is dat het vaak niet bedekt kan worden met zonnepanelen. Als men dan zonnepanelen wilt gaan gebruiken kan dit ook op andere manieren, door deze bijvoorbeeld in de tuin te plaatsen op het dak van een schuurtje in de tuin.