Het beste aanbod van Nederland

Condensatieketel verplicht

Condensatieketel verplicht plaatsen vanaf september

Vanaf 25 september 2015 is het plaatsen van condensatieketels verplicht. Alle aangeboden en verkochte centrale verwarmingsketels dienen dan condensatieketels te zijn. Dit is bepaald in de Ecodesign wetgeving ter stimulans van de vermindering van de impact op het milieu van elektrische en elektronische uitrusting gedurende de levenscyclus en bij afdanking (afvalstroom) van het product. In dit geval dus om de vergroening van onze toestellen te stimuleren en de milieuprestaties te verbeteren. Oudere toestellen die niet voldoen aan deze nieuwe richtlijn mogen aldus niet meer verkocht worden.

Aandeel nog vrij laag

Het marktaandeel van condensatieketels op aardgas en mazout is nog vrij laag.

“Momenteel zijn condensatieketels nog niet sterk vertegenwoordigd in Vlaanderen. Heel veel woningen hebben nog een verouderde cv-ketel als verwarmingsinstallatie. Bij aardgas is nog maar 3 à 4 ketels op 10 een condensatieketel, bij stookolie is dat slechts 1 op 10. De verwachting is dat de komende jaren vele oude ketels zullen vervangen worden door condensatieketels.’”

» Offerte aanvragen voor een condensatieketel

Gaat u bouwen of verbouwen en moet u de centrale verwarming nog installeren of vernieuwen? Investeer dan in de propere en leefbaardere omgeving voor uzelf en uw kinderen, en vraag een offerte aan voor het plaatsen van een condensatieketel.

Vanaf 26 september 2015 is het plaatsen van een condensatieketel de standaard en aldus verplicht. Op dat moment treedt immers de Europese Eco-designrichtlijn in werking waardoor de aan- en verkoop van deze condensatieketels op aardgas of stookolie verplicht zal zijn in België. U kunt dus alvast best nu deze richting uitgaan voor de plaatsing van een centrale verwarmingsinstallatie.

Condensatieketel verplicht

Auteur: Condensatieketel.net, IP adres: 84.195.118.183, Website: http://www.condensatieketel.net/condensatieketel-plaatsen-vanaf-september-2015-verplicht/

Expatoftheyearaward.nl is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze pagina.