Overal ter wereld gelden andere wetten. Dit is heel belangrijk om te weten, voordat je onbewust iets illegaals doet op vakantie. Vandaag bespreken we enkele bizarre wetten die ergens op de wereld gelden. Overtreed ze niet, want zelfs de beste advocaat Westland kan je dan niet helpen met deze wetten uit het strafrecht.

 

Hondenpoep in Capri

Burgers van Capri, Italië zijn het zat dat er op openbare plaatsen steeds willekeurige hondenpoep opduikt. Ze waren dit zo zat dat ze onlangs een wet hebben voorgesteld die het testen van DNA van ongeïdentificeerde hondenpoep mogelijk maakt. Zodra het overtredende dier (en eigenaar) zijn geïdentificeerd, zullen zij worden beboet. Het lijkt echt een goed gebruik van DNA-technologie.

 

Canadese muziek

Zeer oplettende luisteraars van de Canadese radio kunnen iets interessants opmerken: de stations spelen veel Canadese artiesten. En daar is een reden voor. Volgens een nationale wet moet vijfendertig procent van alle populaire muziek die op Canadese zenders wordt gespeeld, afkomstig zijn van Canadezen.

 

Spuitpistolen in Cambodja

Mensen die van een goed watergevecht houden, willen misschien Cambodja vermijden, omdat spuitpistolen niet zijn toegestaan in het land dankzij een wet van 2001 waarin alle soorten waterwapens worden verboden. De regering vreesde kennelijk dat ze zouden worden gebruikt om ‘onrust te veroorzaken’.

 

Acterende serveersters in Californië

Het oude verhaal van een serveerster die slijmt bij een Hollywood-producer voor een rol in een film, moet meer waarheid van fictie zijn, omdat Californië een wet heeft die het illegaal maakt voor een over of een serveerster om de zin “Ik ben echt een acteur/actrice” uit te spreken. Heel hard.

 

Bigfoot in British Columbia

In British Columbia is het illegaal om Bigfoot te doden – dat wil zeggen, als hij bestaat en als je hem ooit vindt. Geen woord over of het verbod op moord ook geldt voor andere mythologische wezens.