Soorten van de Treurbomen.

Als eerste heb je de zilverberk. De zilverberk word ook wel de witte berk genoemd. De zilverberk heef donker groene bladeren. De bladeren zijn ruit vormig. De zilverberk is geen wintergroene boom. Dit betekend dat hij in de herfst zijn bladeren verliest. Als je de zilverberk niet snoeit kan de boom een eindhoogte van ongeveer 15 meter krijgen. Het allerliefst staat de zilverberk in volle zon. De grond waar hij in geplaats word maakt niet uit. Een zilverberk stelt weinig eisen aan de grond. De beste periode om een zilverberk te planten is tussen Oktober en Juni. in deze tijd word de zilverberk met kluit geleverd en ook goedkoper. In de zomer word hij in pot geleverd dit om het vocht bij de wortels te houden. 

Dan heb je ook de treurberk. De treurberk word in het Latijns de Betula pendula Tritis genoemd. De treurberk is net als de zilverberk geen groenblijvende boom. Hij verliest zijn bladeren in de herfst. De bladeren van een treurberk zijn licht groen. De bloemen zijn geel en zullen later katjes worden. De treurberk heeft een rechte stam. Maar dankt zijn naam aan de hangende zijtakken. Deze hangen naar beneden. Als je de treurberk niet snoeit kan het een hoogte van wel 15 meter bereiken. De stam van de treurberk is zeer decoratief. Het is een witte stam met ruwe bruine openingen. Een treurberk kun je het hele jaar door planten. Wel is de beste periode tussen oktober en juni. In deze periode worden de treurberken met kluit of losse wortel geleverd. In de zomer worden ze in pot geleverd en is de prijs hoger dan wanneer ze met losse wortel of met kluit worden geleverd. De treurberk kun je het beste in de zomer snoeien. Ook al staat de boom dan vol in het blad. Ook kan het als de bladeren net gaan vallen in de herfst. Je kunt wanneer de treurberk de gewenste hoogte heeft de kop eruit snoeien. Hierna zal hij verder groeien in een paddenstoel vorm.

Als laatste heb je ook nog een prieelberk . De prieel berk wordt in het Latijns de Betula pendula Youngii genoemd. De prieelberk is van deze drie soorten de kleinste. De prieelberk kan een maximale hoogte van 5 meter bereiken zonder snoei. De bladeren van de prieelberk zijn lichtgroen. De prieelberk is net als de andere berken in dit artikel niet wintergroen. Hij verliest zijn bladeren in de herfst. De bloemen van de prieelberk zijn geel van kleur. De bloemen zullen later de katjes worden. Ook de prieelberk heeft een prachtige uitstraling. De stam van de prieelberk is wit met mooie ruwe, bruine openingen. Het beste kun je een prieelberk planten tussen oktober en juni. In deze periode worden ze met kluit geleverd en zijn ze goedkoper dan in de zomerperiode wanneer ze met pot worden geleverd. Ze worden met pot geleverd om vocht bij de wortels te houden.