Wilt u graag een functie waarbij CAD-kennis een vereiste is? Dan is het volgen van een AutoCAD training een absolute aanrader. Hierbij leert u alle basisvaardigheden van dit technische tekenprogramma. Na het volgen van een cursus of training kunt u dan aan de slag als CAD-tekenaar, calculator of CAD-modelleur.

Praktijkgerichte training

Er zijn diverse bedrijven waar u een AutoCAD training kunt volgen. Een training duurt vaak een aantal dagen, verspreid over twee of meer weken. In de tussenliggende dagen kunt u de geleerde stof dan zelf herhalen en toepassen in uw werk. Een training is vaak zeer praktijkgericht. Tijdens een trainingsdag maakt u veel oefeningen, waardoor u dus al direct leert om zelfstandig te werken met het programma. 

Online AutoCAD training volgen

U kunt een AutoCAD training vaak in uw eigen tijd en tempo volgen. De meeste instituten bieden verschillende leervormen aan. Zo kunt u een training zowel klassikaal als online volgen. Als u kiest voor de online leervorm, kunt u de lessen  thuis of op uw werkplek volgen. Het grote voordeel hiervan is, dat u niet hoeft te reizen en dus geen extra reiskosten maakt. Ook kunt u zich dan optimaal op de lesstof richten.

Een optimale begeleiding

Verder is het ook vaak mogelijk om na het afronden van de training nog begeleiding te krijgen. Een ervaren docent bezoekt u dan op uw werkplek om u nog meer uitleg te geven over de CAD software. In overleg met de begeleider bespreekt u dan welke vaardigheden u nog beter wilt leren. Er ontstaat dan een optimale begeleiding waarbij u precies leert wat u nodig heeft. Een AutoCAD training op maat dus.