Het beste aanbod van Nederland

Aanmaning versturen

Is uw bedrijf in Nederland gevestigd en doet u zaken met een ander Nederlands bedrijf, dan zult bij het uitblijven van een betaling van uw debiteur tot 2 maal toe een herinnering verzenden. Reageert het bedrijf hierop vervolgens niet, dan stuurt u het bedrijf eenmalig een aanmaning.

Voorbeeldbrief van een aanmaning

Wij zullen u hier een doorverwijzing geven voor een reeds opgestelde aanmaning. Deze voorbeeld brief is opgesteld door juristen van E-Legal Incasso Advocaten.

Reageert uw debiteur ook niet op de aanmaning, dan raden wij u aan niet langer af te wachten, maar direct vervolgstappen te nemen: u schakelt een incassobureau in, of incasso advocaten.

Wat is het verschil tussen een incassobureau en incasso advocaten? Het incassobureau is in principe door iedereen te starten; men behoeft hiervoor geen juridische achtergrond te bezitten. Advocaten daarentegen bezitten uiteraard een juridische achtergrond. Zowel incasso advocaten als het incassobureau voeren aanvankelijk voor hun cliënten het sommeren tot betalen uit bij een debiteur. Volgt er wederom geen betaling, dan kan de incasso advocaat vervolgstappen ondernemen in overleg met u – in tegenstelling tot een incassobureau, wat geen verdere bevoegdheden bezit.

Tarieven

E-Legal Incasso Advocaten sommeren uw debiteur tegen vastgestelde tarieven en leggen de kosten hiervan neer bij uw debiteur. Op deze wijze bent u geen kosten hieraan kwijt. Incassobureau’s willen nog wel eens verschillende tarieven hanteren, welke hoog kunnen oplopen. Dit kwam onlangs ook in de media naar buiten. Wilt u veiligstellen dat u geoorloofd zaken doet, dan schakelt u direct incasso advocaten in.

Meer informatie over E-Legal Incasso Advocaten